RTV Oost Salland

Nieuws uit Salland
 1. Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding in Deventer (UPDATE)

  De politie heeft afgelopen nacht twee waarschuwingsschoten gelost bij een aanhouding aan de Menstraat in Deventer.

 2. Bathmen opnieuw op de barricades; meer geld nodig tegen geluidshinder brede A1

  Actievoeren en Bathmen, het lijkt onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nu wil het dorp meer geld voor maatregelen tegen de toenemende geluidshinder van de snelweg A1, die binnenkort wordt verbreed.

 3. Gedupeerden valse tickets Lowlands mogen alsnog naar festival

  De zes vriendinnen uit Zwolle, Assen en Eelde die via Marktplaats valse tickets hebben gekocht voor Lowlands mogen alsnog naar het festival. Het is volgens festivalorganisator Mojo een beloning voor het ontmaskeren van de oplichter.

 4. Pijnlijk gezichtsbedrog op foto; ondernemer zag zijn Deventer bedrijfspand in vlammen opgaan

  Hij zat in Amsterdam lekker te eten, ondernemer Ewout Mundt, toen hij de schrik van zijn leven kreeg. Op foto's op nieuwssites kon hij niet anders concluderen: zijn bedrijf stond in lichterlaaie.

 5. Minimaal één gewonde bij aanrijding tussen drie auto's bij Hardenberg

  Bij een aanrijding tussen drie auto's vanmiddag op de Duitslandweg bij Hardenberg is zeker één gewonde gevallen. Het slachtoffer is de bestuurster van een auto die hard in botsing kwam met een Duitse automobilist.

 6. Ernstig ongeval op A1 bij Bathmen, snelweg inmiddels weer vrij (UPDATE)

  Op de A1 bij Bathmen is aan het einde van de middag een ernstig ongeluk gebeurd. Bij het ongeluk was één auto betrokken. Eén van de drie kinderen in de auto werd zwaargewond met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. 

 7. Inbrekers sturen bejaarde man naar bed en gaan er met het geld vandoor

  De politie is in Zwolle op zoek naar inbrekers die afgelopen nacht een 80-jarige man in zijn woning aan de Herfterlaan hebben beroofd.

 8. Motorrijder raakt gewond bij botsing met auto in Rheezerveen

  Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt bij een botsing met een auto op de parallelweg van de N34 bij Rheezerveen.

 9. Waterschap Vechtstromen gaat beschadigde stuw in Vecht bij Junne vervangen

  Het waterschap Vechtstromen gaat de beschadigde stuw over de Vecht in Junne vervangen. De brug van de stuw is al sinds begin dit jaar zeer beperkt toegankelijk voor verkeer. Voertuigen met een gewicht boven de drie ton mogen de stuw niet passeren.  

 10. Oorzaak grote brand op industrieterrein Kloosterlanden in Deventer onduidelijk

  De Veiligheidsregio IJsselland tast nog volstrekt in het duister over de oorzaak van de felle brand gisteravond op industrieterrein Kloosterlanden in Deventer. De brand, waarvan de rookpluim tot in de verre omtrek was te zien, legde een bedrijfsgebouw aan de Herfordstraat in de as.

 11. Afvalcontainer in brand op parkeerplaats Boermark langs A1

  In een afvalcontainer op parkeerplaats Boermark langs de A1 is afgelopen nacht brand geweest. 

 12. In gestrekte draf door bioscoop, theater en restaurant; Zwolle Urban Trail trekt honderden lopers

  Soms is het lastig om de draf erin te houden. Maar een te gladde restaurantvloer en een opstopping bij een roltrap geven de eerste Zwolse Urban Trail ook karakter.

 13. Zwollenaar verdacht van mishandeling en bestelen Epenaar

  De politie heeft afgelopen nacht een 22-jarige Zwollenaar opgepakt die wordt verdacht van mishandeling van een man uit Epe. Ook zou de Zwollenaar het slachtoffer bestolen hebben. 

 14. Zwolle boekt miljoenenwinst op betaald parkeren

  De gemeente Zwolle heeft na aftrek van onderhoud, handhaving en investeringen 2.2 miljoen euro onder de streep overgehouden aan het betaald parkeren. Dat staat vandaag in de Stentor

 15. Gewonde bij steekincident in woonwijk Zwolle

  Er is een slachtoffer gevallen na een steekincident op de Volterbeek in Zwolle gisteravond. De politie is nog op zoek naar de dader. Het is nog onduidelijk hoe het slachtoffer eraan toe is.   

Vandaag Lokaal

Vandaag Lokaal is een informatief programma voor West - Twente. Dit programma is een initiatief van Radio 350 en word mede mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met Regio FM.